Kaipaatko koutsia?

Valmistuin vuosi sitten NLP Coachiksi ja osallistuin viime viikonloppuna etäyhteydellä koulutusviikonloppuun, jossa teimme toisillemme koutsausta. Kaipaan kovasti ihmisten tapaamista fyysisessä todellisuudessa tämän korona-ajan eristäytymisen keskellä, mutta samalla huomaan, että koutsaus netin kuvayhteydellä tai jopa ihan normipuheluna toimii yllättävän hyvin.

Minulla eristäytymisaika ja muun elämän hiljentyminen on nostanut pintaan paljon tunteita – osin varmasti johtuen elämäni todellisista tapahtumista, vuosia laatikoissa seisoneiden tavaroiden läpikäymisestä ja osin siitä syystä, että nyt minulla on ollut tilaa ja aikaa näitä tunteita käsitellä. Luulen, että monilla muilla tavallista enemmän omiin oloihinsa eristäytyneillä ihmisillä on käynyt samoin ja jos nousseita tunteita ei ole halunnut, pystynyt tai jaksanut käsitellä, niin se on saattanut nostaa pintaan epämääräistä pahaa oloa, jota ihmiset pyrkivät purkamaan tai tukahduttamaan eri tavoin. Tiedän, että on myös paljon ihmisiä, jotka koronatilanteessa ovat joutuneet entistä ahtaammalle pyörittämään työarkea ja lasten koulunkäyntiä normaalia vähemmällä tuella erikoisoloissa ja se on varmasti lisännyt stressiä sekä väsymystä.

Luulen, että elämässämme tunteet ovat aina läsnä, mutta on ihmisiä, jotka elävät kuten niitä ei olisi:  joidenkin on vaikea niitä tunnistaa ja he elävät vahvasti vain järjellä. On myös ihmisiä, jotka ovat sisimmässään herkkiä, mutta ovat oppineet selviämään esittämällä ettei mikään kosketa. Käsittelytapoja kai on yhtä monia kuin on ihmisiä ja kaikki on sallittua. 

Asioita voi käsitellä myös menemättä suuresti tunteisiin, eivätkä kaikki tilanteet tunteita nostakaan edes minun kaltaisellani tunteella elävällä ihmisellä. Koen koutsauksen hyödylliseksi missä tahansa tilanteessa, jossa pohdin erilaisia vaihtoehtoja – niitä voikin löytyä lisää ja niistä voi huomata uusia puolia. Koutsauksesta voi olla suuri hyöty myös jos jossain ihmissuhteessa törmää haastavaan tilanteeseen – voi ymmärtää paremmin omia ja toisen ihmisen reaktioita, sekä löytää tapoja ilmaista asioita toiselle paremmin hyväksyttävässä muodossa. Myös oman kehon kipuilulle voi löytää selityksiä, kun pysähtyy kehonsa kanssa keskustelemaan. Usein on helpottavaa ja ajatuksia selkiyttävää ihan vain puhua omista pohdinnoistaan sellaisen ihmisen kanssa, jolla ei ole tarvetta saada sinua ajattelemaan mitenkään muuten kuin mitä aidosti ajattelet, koska siihen sinulla on oikeus – ajatella ja tuntea se, mikä sisältäsi nousee. Tosin joskus voi olla hyödyllistä kysyä onko tämä ajattelutapa minulle paras mahdollinen, vai tuntuisiko minusta paremmalta, jos pohdinkin asiaa joltain toiselta kannalta.

Itse koen, että vapaus on tärkeää – erityisesti ajattelun vapaus ja myös vapaus muuttaa ajatuksiaan ja mielipiteitään silloin kun siltä tuntuu.

Nyt korona-aikaan teen NLP coachausta etäyhteydellä poikkeusajan hintaan 30€/h. Normaalisti kasvokkain 60€/h (pienituloisilta 50€). Lisätietoja löytyy osoitteesta http://www.ajatusvoima.com ja nettiajanvaraus http://www.vello.fi/tila42

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s