Rikottua naiseutta eheyttämässä

Olen Abadiâniassa, Brasiliassa Casa de dom Inacío de Loyola -parannuskeskuksessa, jonka pääparantaja Joâo de Deus eli John of God pidätettiin joulukuussa syytettynä satojen naisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Koen että täällä tällä hetkellä energeettisesti parannetaan voimakkaasti naisten – sekä Joâon hyväksikäyttämien, että kaikkien muidenkin jollain lailla hyväksikäytettyjen, pahoinpideltyjen ja muuten vaiennettujen sekä alistettujen naisten kokemuksia. Täällä ohjeistetaan ihmiset pukeutumaan täysin valkoisiin alusvaatteita myöten, kun he tulevat meditaatiotilaan. Siellä parantaja on normaalisti istunut “entiteettien tuolilla” vastaanottamassa parannusta hakevia ihmisiä. Joâo on siis transmeedio, jonka kautta parantavat henget eli entiteetit ovat toimineet. Nyt Joâon poissaollessa entiteettien tuolille on nostettu Pyhän Ritan patsas ja ihmiset jonottavat edelleen pudottamaan kirjoittamansa parannustoiveet sen edessä olevaan koriin. Valkoinen pukeutuminen ohjeistetaan siksi, että silloin kuulemma henget paremmin näkevät ihmisessä mahdollisesti olevat parannustarpeet ja ihmiset näyttävät hyvin kuuliaisesti tätä ohjetta noudattavan. Yksi nainen tulee kuitenkin aamumeditaatioon pukeutuneena täysin oransseihin vaatteisiin. Oletan sen olevan osoitus siitä, että hän tahtoo näkyvästi vastustaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa tunnetun oranssiin pukeutumispäivän hengessä (UNiTE to End Violence against Women). Ihailen hänen rohkeuttaan tulla paikalle yksin pukeutuneena annettujen ohjeiden vastaisesti ja mietin hetken, että oikeastaan kaikkien pitäisi yhden päivän ajan tulla paikalle oransseissa vaatteissa. Sitten tajusin, että onneksi painajainen täällä on jo ohi, eikä sen vastustamiseksi tarvitse enää osoittaa mieltä. Tietysti syyllistä pitää rankaista teoistaan, mutta muuten tapahtuneista vääryyksistä kiinnipitäminen ei minusta tunnu edistävän mitään – nyt pitää keskittyä vahinkojen korjaamiseen niin paljon kuin se on mahdollista. Toki maailmassa koko ajan kohdellaan naisia tavoilla, joita ei voi hyväksyä ja olen surullinen siitä, ettei kansainvälisesti puututa tiukemmin siihen kuinka naisten ihmisoikeuksia edelleen monilla alueilla täysin avoimesti poljetaan.

Aloin etsiä tietoa siitä, kuka on tuo Pyhä Rita, joka nyt on parantajan paikan ottanut. Hän on katolilainen pyhimys Santa Rita de Cássia, joka tarinan mukaan syntyi Italiassa v. 1381 ja naitettiin lapsivaimona vanhemmalle miehelle 12-vuotiaana, vaikka hän toistuvasti pyysi vanhemmiltaan päästä mielummin luostariin. Hänen miehensä kohteli häntä huonosti, oli fyysisesti väkivaltainen ja petti vaimoaan, mutta Rita pyrki kristillisten ihanteiden mukaan olemaan hänelle hyvä vaimo ja synnytti hänelle kaksi poikaa. Avioliitto päättyi kahdeksan vuoden jälkeen miehen kuolemaan, kun joku hänen verivihollisensa tappoi hänet. Rita antoi julkisesti anteeksi tappajille ja toivoi poikiensa päästävän irti koston tarpeesta, mutta edesmenneen aviomiehen veli valisti poikia sukujen vihasta ja sai pojat janoamaan kostoa. Äiti pelkäsi poikien tekevän kuolemansynnin ja rukoili heidän mielummin kuolevan luonnollisen kuoleman kuin tappavan ketään. Seuraavana vuonna pojat kuolivat punatautiin ja menetettyään koko perheensä Rita tahtoi mennä luostariin, mutta hänet käännytettiin pois, koska pelättiin hänen miehensä suvun verikoston jotenkin seuraavan häntä. Kun hän jatkoi anelua päästä luostariin annettiin hänelle ehdoksi, että hänen on saatava vihoissa olevat suvut sopimaan keskenään. Tämä epätoivoiselta kuulostava tehtävä sai hänet rukoilemaan intensiivisesti apua suojeluspyhimyksiltään ja jonkin ajan kuluttua edesmenneen aviomiehen veli sairastui paiseruttoon, eikä enää jaksanut pitää niin kovasti kiinni vihanpidosta, jolloin Ritan onnistui neuvotella toisen suvun kanssa rauha sukujen välille. Rita eli lopun elämänsä luostarissa, jossa hän kuoli tuberkuloosiin 76-vuotiaana. Tarina kertoo, että 60-vuotiaana hän rukoili ristiinnaulitun Jeesuksen kuvan edessä ja yhtäkkiä hänen otsaansa ilmestyi avohaava kuin Kristuksen orjantappurakruunusta olisi yksi piikki osunut hänen otsaansa – tätä pidettiin ulkoisena merkkinä siitä, että hän oli yhdistynyt kristustietoisuuteen ja hänet julistettiin myöhemmin pyhimykseksi. Hänet kuvataan usein ruusun kanssa, koska tarina kertoo, että ollessaan lähellä kuolemaa, häneltä kysyttiin tahtooko hän jotain kotitalostaan ja hän pyysi saada ruusun talon puutarhasta. Kukaan ei uskonut ruusuja löytyvän, koska oli tammikuu Italian Umbriassa, mutta yksi ruusu oli kuitenkin puhjennut kukkaan ja se vietiin Ritalle hänen kuolinvuoteelleen. Katolisen perinteen mukaan Ritalta voi pyytää apua kokiessaan olevansa mahdottomassa tilanteessa ja häntä pidetään erityisesti hyväksikäytettyjen ja sydänsuruista kärsivien naisten pyhimyksenä. Hyvin on siis Casan kunniapaikalle nostettu pyhimys tähän tilanteeseen valittu.

Santa Rita de Cássia

Minulla alkoi uuden kuun jälkeen kuukautiset ja keskiviikko-aamuna meditaatioon meno tuntui haastavalta, kun olin yön nukkunut pätkissä alavatsakivuista kärsien ja mietin kuinka pystyn istumaan paikallani kolme tuntia valkoisissa vaatteissa, sillä verta tuntui vuotavan niin runsaasti. Menin kuitenkin meditaatiosaliin ja koetin siellä keskittyä kuvittelemaan kuinka parantava energia virtaa kohtuuni ja parantaa samalla kaikkien naisten vaivoja. Olen aiemminkin kovista kuukautiskivuista kärsivän ystäväni kanssa pohtinut, että osa meidän kokemistamme vaivoista on varmasti kollektiivisesti koko naissukupuolelle kuuluvia ja osa naisista vain ottaa puhdistettavakseen suuremman osan kuin mitä hänelle itselleen luonnostaan kuuluisi. Meditaation aikana yksi tilaa ylläpitävistä naisista tuli eteeni ja alkoi pitää jonkinlaista esirukousta englanniksi, mikä tuntui poikkeukselliselta – yleensä kun rukoukset täällä luetaan portugaliksi ja ne ovat perinteisen määrämuotoisia. Nyt nainen kuitenkin tuntui keksivän rukousta sitä mukaa, kun hän puhui, eikä hän vaikuttanut olevan minkään henkisen inspiraation vallassa, vaan koko puhe kuullosti melko väkinäiseltä. Hämmästelin mielessäni mikähän esitys tämä nyt oli ja sitä pohtiessani minulle valkeni, että täällä Casassa olevan henkilökunnan joukossa saattaa olla monta hyväksikäytettyä naista, jotka ovat ehkä kuvitelleet olevansa jonkinlaisia erikoistapauksia ja ehkä jopa rakastuneet hyväksikäyttäjäänsä ymmärtämättä oikeastaan mitä tapahtuu. Nyt koko totuuden paljastuttua he ovat siis varmasti kaikkein pahimmin loukattuja. Tämä oivallus avasi minulle valtavan myötätunnon virtauksen ja meditaation loppuessa myös alavatsakipuni olivat kadonneet. Myötätuntoinen rakkausvirtaus jatkui ilmeisesti yöllä unissani, sillä seuraavana aamuna en pystynyt edes vaihtamaan asentoa kun herätyskelloni soi, koska tunsin olevani kuin turvallisessa pesässä rakkauden ympäröimänä – en muista, että koskaan olisin tuntenut oloani niin rakastetuksi.

Toivon, että tämän jakamalla joku joka tätä lukee voi ottaa yhteyttä tähän samaan myötätuntoisen rakkauden ja parantavan valon virtaukseen – se virtaa nyt vahvana etenkin kaikille huonosta kohtelusta kärsineille naisille ja muillekin jotka kokevat olevansa toivottomassa tilanteessa. Tästä tulee mieleeni oman elämäni yksi “ihme”, joka tapahtui reilu kolme vuotta sitten. Seurustelin miehen kanssa, joka käytti ihan liikaa alkoholia. Se hallitsi hänen koko vapaa-aikaansa, mutta hän ei itse tätä pitänyt ongelmana, vaan koki että ongelma on vain muilla. Hän kohteli minua huonosti aina ollessaan humalassa, eikä suostunut puhumaan asiasta vaikka muuten oli selvinpäin mukava mies. En enää kuvitellut saavani häntä mitenkään muuttumaan, vaan olin hyväksynyt olevani tällaisessa tilanteessa niin kauan kunnes päätän vaihtaa paikkakuntaa, sillä mies oli aina uudelleen oveni takana vaikka käskin hänen lähteä. Minuun otti yllättäen yhteyttä nuoruusajan poikaystäväni ja suhtauduin ensin vähän epäilevästi hänen kiinnostukseensa. Huomasin ajattelevani, että hänessä on varmasti jotain “vikaa” jos hän on minusta kiinnostunut, emmekä oikeasti edes tunne toisiamme kaikkien vuosien jälkeen, joten ei suhteesta mitään voisi tulla. Minulla on kahvimuki, jonka kyljessä lukee “Always believe something wonderful is just about to happen” ja yhtenä aamuna sitä tuijottaessani tajusin, että todellakin – mitä tahansa ihanaa saattaa tapahtua koska tahansa, mutta mitään ei tapahdu ellen minä usko sen mahdollisuuteen ja anna sen tapahtua. Niinpä uskoin, että tämä nuoruuden poikaystävä voisi olla minulle hyvä mies ja nyt olemme olleet kolme vuotta naimisissa, enkä ole katunut tähän ihmeeseen uskomista.

Usko siis, että mikä tahansa tilanne sinulla on menossa, niin se voi parantua. Jos joku kohtelee sinua huonosti, niin älä hyväksy sitä. Jos joku on kohdellut sinua huonosti ja olet päässyt tilanteesta irti, niin keskity siihen kuinka saat itsesi toipumaan tapahtuneesta. Keskity sellaiseen mikä parantaa oloasi ja usko hyvän mahdollisuuksiin. Ja pyydä apua, jos koet että joku voi sinua auttaa. Jos tahdot ottaa yhteyttä myötätuntoisen rakkauden ja parantavan valon virtaan, etkä koe itse saavasi yhteyttä auki, niin minä voin tehdä täällä etäenergiahoidon tukeakseni sinua. Hoitooni liittyen sinä saat kertoa mitä toivot ja tämän pohjalta minä teen energialähetyksen sekä kirjoitan sinulle mitä hoidon aikana minulle näyttäytyi, jotta voit katsoa avaako se sinulle jotain uutta ymmärrystä tilanteeseesi. Hoidon hinta on 40 e ja voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse jos olet kiinnostunut: satu.elina (at) ajatusvoima.com

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s